Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Izrada web stranica

Prednosti i izazovi redizajna Web stranice u Bosni i Hercegovini


Kada je pravo vrijeme za promjenu?

Web stranica je često prvi kontakt koji potencijalni klijenti imaju sa vašim brendom. Zato je važno da ona bude modernog dizajna, funkcionalna i optimizovana za korisnike. Međutim, čak i najbolje dizajnirane web stranice s vremenom postaju zastarjele i zahtijevaju redizajn.

Aktuelno Design iz Sarajeva (Bosna i Hercegovina) nudi profesionalne usluge redizajna web stranica kako bi osigurala da vaša online prisutnost ostane impresivna i efikasna. Koje su to prednosti i izazovi redizajna web stranice, te kada je pravo vrijeme za promjenu, pročitajte u nastavku.


Prednosti redizajna Web stranice

 • Intuitivna navigacija: Redizajn omogućava kreiranje intuitivnijeg i lakšeg za korištenje interfejsa. Jasna i jednostavna navigacija poboljšava korisničko iskustvo i smanjuje stopu napuštanja stranice.
 • Brže učitavanje: Optimizacija brzine učitavanja stranica je ključna za zadržavanje posjetitelja. Brže učitavanje poboljšava SEO rangiranje i korisničko iskustvo.

Bolja SEO optimizacija

 • Ažurirani SEO pristupi: Redizajn je prilika za implementaciju najnovijih SEO praksi. Bolje SEO optimizovane stranice rangiraju se više na pretraživačima, povećavajući vidljivost i promet.
 • Korištenje relevantnih ključnih riječi: U procesu redizajna, važno je uključiti relevantne ključne riječi kako bi se poboljšao rang na pretraživačima.

Moderniji i profesionalniji izgled

 • Vizualni identitet: Redizajn omogućava osvježavanje vizualnog identiteta vašeg brenda, što može privući više posjetitelja i povećati angažman.
 • Responsive dizajn: Modernizacija web stranice uključuje prilagodljiv dizajn koji osigurava da stranica izgleda i funkcioniše besprijekorno na svim uređajima, uključujući mobilne telefone i tablete.

Izazovi redizajna Web stranice

1. Vrijeme i troškovi

 • Planiranje i implementacija: Redizajn web stranice zahtijeva pažljivo planiranje i može biti vremenski intenzivan proces. Također, cijena izrade web stranica može varirati u zavisnosti od kompleksnosti projekta.
 • Budžet: Potrebno je unaprijed planirati budžet za redizajn, uključujući troškove za dizajnere, developere i moguće dodatne funkcionalnosti.

2. Migracija sadržaja

 • Prijenos sadržaja: Migracija postojećeg sadržaja na novu platformu može biti složen proces. Važno je osigurati da se svi važni podaci pravilno prenesu i da nema gubitka informacija.
 • SEO posljedice: Promjena strukture URL-ova i sadržaja može uticati na SEO rangiranje. Potrebno je pažljivo upravljati redirekcijama kako bi se očuvali postojeći SEO rezultati.

Kada je pravo vrijeme za redizajn?

1. Zastarjeli dizajn i tehnologija

 • Vizualna zastarjelost: Ako vaša web stranica izgleda zastarjelo ili nije u skladu s trenutnim dizajnerskim trendovima, vrijeme je za redizajn.
 • Tehnološka zastarjelost: Ako vaša web stranica koristi zastarjelu tehnologiju koja ne podržava moderne funkcionalnosti, potrebno je razmisliti o redizajnu.

2. Slabo korisničko iskustvo

 1. Visoka stopa napuštanja stranice: Ako primijetite da posjetitelji napuštaju vašu stranicu ubrzo nakon dolaska, to je jasan znak da korisničko iskustvo treba poboljšati.
 2. Negativne povratne informacije: Ako dobijate negativne povratne informacije od korisnika o navigaciji ili brzini stranice, vrijeme je za promjene.

3. Promjene u poslovanju

 • Rebrending: Ako ste prošli kroz proces rebrandinga, vaša web stranica treba odražavati novi identitet brenda.
 • Proširenje ponude: Ako ste proširili svoju ponudu proizvoda ili usluga, potrebno je ažurirati web stranicu kako bi uključila ove nove informacije.

Redizajn web stranice je važan korak za održavanje konkurentnosti i efikasnosti u digitalnom svijetu. Kvalitetan redizajn poboljšava korisničko iskustvo, SEO optimizaciju i ukupni vizualni dojam vaše web stranice. Ako vaša web stranica pokazuje znakove zastarjelosti ili ne zadovoljava potrebe vaših korisnika, kontaktirajte Aktuelno Design iz Sarajeva (Bosna i Hercegovina) za profesionalne usluge redizajna. Naš tim stručnjaka osigurat će da vaša nova web stranica bude moderna, funkcionalna i optimizovana za najbolji mogući efekt.

Aktuelno Design je tu da vam pomogne u svakom koraku procesa redizajna, od planiranja i dizajna do implementacije i optimizacije. Povjerite nam svoju web stranicu i uvjerite se u prednosti profesionalnog redizajna.


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

bs_BA