Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Izrada web stranica

Cijena izrade web stranice – razlika između dobre i loše stranice


U današnjem digitalnom dobu, imati web stranicu nije luksuz već nužnost. Bilo da vodite mali biznis ili veliku korporaciju, web stranica je vaš prvi utisak koji ostavljate na potencijalne klijente. Kompanija Aktuelno Design specijalizovana je za izradu web stranica, pružajući vam profesionalne usluge koje osiguravaju visoku kvalitetu i odlične performanse. Zašto je važno imati web stranicu, ključne razlike između dobre i loše web stranice, te kako cijena izrade web stranica može varirati u zavisnosti od različitih faktora, pročitajte u nastavku.


Zašto je važno imati web stranicu?

 • Online prisustvo: Vaša web stranica je vaša online prisutnost koja omogućava klijentima da vas pronađu i saznaju više o vašim uslugama ili proizvodima, bilo kada i bilo gdje.
 • Povećanje kredibiliteta: Kvalitetna web stranica povećava kredibilitet vašeg poslovanja, pokazujući da ste profesionalni i ozbiljni u svom poslu.
 • Pristup široj publici: Web stranica omogućava da dosegnete širu publiku i proširite svoje tržište, bez geografskih ograničenja.
 • Marketinški alat: Vaša web stranica je moćan marketinški alat koji vam omogućava da promovišete svoje proizvode i usluge, angažujete se sa klijentima i generišete nove poslovne prilike.

Ključne razlike između dobre i loše web stranice

1. Dizajn i korisničko iskustvo

 • Dobar dizajn: Kvalitetna web stranica ima privlačan i profesionalan dizajn koji je u skladu sa vizuelnim identitetom vašeg brenda. Korisničko iskustvo je besprijekorno, sa intuitivnom navigacijom i brzim učitavanjem stranica.
 • Loš dizajn: Loše dizajnirana web stranica izgleda neprofesionalno, teško je za navigaciju i često se sporo učitava, što može frustrirati posjetitelje i navesti ih da odu na konkurentske stranice.

2. Sadržaj i SEO Optimizacija

 • Kvalitetan sadržaj: Dobra web stranica pruža relevantan, informativan i angažujući sadržaj koji je optimizovan za pretraživače (SEO).
 • Loš sadržaj: Loša web stranica ima sadržaj koji je nejasan, nerelevantan ili nedovoljno informativan, što može odbiti posjetitelje i negativno uticati na SEO optimizaciju.

3. Funkcionalnost i performanse

 • Visoka Funkcionalnost: Dobra web stranica je funkcionalna, sa svim potrebnim elementima kao što su kontakt forme, integracija sa društvenim mrežama, i e-commerce mogućnosti. Performanse su optimizovane za brza učitavanja i mobilnu pristupačnost.
 • Niska Funkcionalnost: Loše funkcionalnosti uključuju neispravne linkove, spore stranice i nedostatak ključnih elemenata, što rezultira lošim korisničkim iskustvom i smanjenom konverzijom.

Cijena izrade web stranica

Cijena izrade web stranica može varirati u zavisnosti od nekoliko faktora:

 • Složenost dizajna: Komplekse web stranice sa prilagođenim dizajnom i naprednim funkcionalnostima su skuplje u izradi od jednostavnih.
 • Broj stranica: Veći broj stranica povećava obim posla i samim tim cijenu izrade.
 • Integracije i funkcionalnosti: Integracija dodatnih funkcionalnosti kao što su e-commerce platforme, blog sekcije, i specifične API integracije može značajno povećati cijenu.
 • Održavanje i podrška: Naša kompanija Aktuelno Design, uključuje održavanje i podršku u cijenu izrade, dok druge kompanije naplaćuju ove usluge zasebno.

Imati web stranicu je ključno za uspjeh u modernom poslovnom svijetu. Kvalitetna web stranica ne samo da povećava kredibilitet i vidljivost vašeg brenda, već i poboljšava korisničko iskustvo i podstiče prodaju. Ako želite da unaprijedite svoje online prisustvo, kontaktirajte Aktuelno Design za profesionalnu izradu web stranica po konkurentnim cijenama.


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

bs_BA